Intimna veza

10 načina stvaranja intimne veze

Veze nisu poput romantičnih filmova. U stvarnosti, romantična ljubavna fantazija zapravo je samo zamjena za intimnost – stvarnu, povezanu, ranjivu intimnost. Počet ćemo s razumijevanjem što je to čista ljubav, a zatim ćemo redefinirati i ažurirati romantičnu bajku u zdraviji tip ljubavi.

U nastavku se nalazi 10 načina kako stvoriti istinsku intimnost, kako pronaći čistu i pravu ljubav i biti istinski sretan u vezi.

1. Upotrijebite veze da vas nauče biti potpunima

Bit veze nije da vas druga osoba upotpunjuje, već da u vezu ulazite potpuni i da ste spremni dijeliti svoj život. Otpuštajući romantični ideal spajanja i postajanja “jednim”, naučite voljeti daljine u vezi jednako kao i zajedništvo.

2. Vidite svog partnera kao ono što on/ona uistinu jest

Do romantične tragedije dolazi kad na osobu u koju ste zaljubljeni gledate kao na simbol onoga što ona predstavlja, ideju o njima. Kad shvatite da češće zapravo ne poznajete svog partnera, počinjete otkrivati tko je on/ona uistinu i kako se mijenja i razvija.

3. Budite voljni učiti jedni od drugih

Ključno je vidjeti drugoga kao zrcalo i učiti iz tog odraza kako biti bolja osoba. Kad ste uznemireni, umjesto da upirete prstom u svog partnera, otvorite oči i vidite ono što tek mora zarasti u vama.

4. Osjećajte se udobno kada ste sami

Kako biste prihvatili da vas ljubav ne može spasiti od toga da budete sami, naučite provoditi vrijeme sami sa sobom. Osjećajući se sigurno kad ste sami u okviru veze, osjećat ćete se potpunije, sretnije i cjelovitije.

5. Pažljivo gledajte zašto bi moglo doći do svađe

Neki parovi stvaraju odvojenost stalnom svađom i mirenjem. To omogućuje nastavak romantičnog transa, stvarajući dramu i izbjegavajući stvarnu intimnost. Ako osvijestite čega se bojite kod intimnosti, imat ćete i bolju percepciju oko toga zašto se svađate – i vjerojatno ćete se svađati puno, puno manje.

6. Budite svoji

Općenito shvaćamo romantičnu ljubav jer čeznemo za nečim nedostižnim, nečim u drugoj osobi za što mislimo da ne posjedujemo u sebi. Nažalost, kad napokon dobijemo ljubav, otkrijemo da nismo dobili ono što smo tražili.

Volite sebe
Za pravo ljubav prvo moramo voljeti sami sebe.

Prava ljubav postoji samo ako sebe prvo volimo. Od druge osobe može se dobiti samo ono što smo spremni dati sebi samima.

7. Prigrlite običnost

Nakon što vilin prah s početka veze nestane, otkrivamo uobičajenost i često činimo sve kako bismo to izbjegli. Trik je uvidjeti da običnost može postati pravi “med” intimnosti. Svakodnevna ljupkost i nježnost dijeljenja života s partnerom može i postaje izvanredna.

8. Proširite svoje srce

Jedna stvar koja nas sve spaja jest da svi čeznemo za tim da budemo sretni. Ta sreća obično uključuje želju da s nekime budemo bliski u odnosu punom ljubavi. Da bi stvorili pravu intimnost, u kontakt je potrebno stupiti s prostranošću srca i osvijestiti ono dobro u sebi samima. Laške je prepoznati dobro u partneru kad ste povezani s dobrim u sebi.

9. Usredotočite se na davanje ljubavi

Iskrena sreća nije u tome da se osjećamo dobro o sebi samima jer nas drugi vole; radi se o tome koliko dobro volimo sebe same, ali i druge. Nenamjerni ishod dublje ljubavi prema drugima jest taj sa sami sebe dublje volimo.

10. Odustanite od očekivanja

Možda na stvari gledate kao na romantiku i stalno zajedništvo kako biste popunili prazninu u sebi. To će odmah uzrokovati patnju. Ako nesvjesno očekujete da ćete ljubav primiti na određene načine kako biste izbjegli davanje te ljubavi sebi samima, svoj ćete osjećaj sigurnosti ograditi u nekoga drugoga.

Oslonite se na vlastite unutarnje resurse kako biste sebi samima pružili ljubav, pažnju i njegu kad vam zatrebaju. Tada možete dopustiti da vam ljubav sama dođe umjesto da postavljate očekivanja kako bi ona trebala izgledati.

Filip

Filip