Problem s postizanjem erekcije

Kako pomoći partneru kod problema s postizanjem erekcije?

Poremećaji erekcije obično se doživljavaju kao nešto što ugrožava njihovu muškost i uvelike utječe na njih. Teško je govoriti o ovom problemu, pa samo mali broj muškaraca potraži odgovarajuću pomoć.

Prvi korak je posjet osobnom liječniku koji osobu može uputiti specijalistu urologu. Prvo će pitati može li održavati erekciju dovoljno dugo da uspješno završi spolni odnos, jer ako muškarac više puta ne uspije uspješno završiti spolni odnos, mogući fizički uzroci popraćeni su psihološkim pritiskom i strahom od novog neuspjeha.

Budući da su tijelo i psiha uvijek usko povezani, pacijent na erektilnu disfunkciju reagira tjeskobom, zabrinutošću, depresijom. Svaki seksualni poremećaj negativno utječe na samopouzdanje, pobuđuje negativne emocije (sram, krivnja), smanjuje seksualno zadovoljstvo i kvalitetu partnerskih odnosa.

Zašto je liječenje važno?

Važno je da muškarac što prije razgovara s liječnikom, jer pravilnim liječenjem može pomoći u uspostavljanju normalnog spolnog života. Pokazalo se da se osobe koje imaju redoviti spolni odnos osjećaju bolje psihički i fizički, dok partnerski problemi ili čak sukobi vrlo negativno utječu na kvalitetu spolnog odnosa i često dovode do seksualne disfunkcije.

Što partner može učiniti?

Ako vaš partner ima problema s erekcijom (www.erekcija.si), učinci ovog poremećaja vjerojatno će se pokazati u vašoj vezi. Kad osjetite da vaš partner izbjegava intimni život, prvo pokušajte shvatiti koji je razlog tome.

Otvoreno razgovarajte s partnerom o problemu

Budući da takav razgovor nije lako započeti, nudimo vam nekoliko savjeta kako se za njega pripremiti. Pažljivo odaberite pravi trenutak za svoj prvi razgovor. Važno je da su oboje opušteni i imaju dovoljno vremena za razgovor. Nemojte čekati da vaš partner prvo progovori. Podsjetite ga da je to čest poremećaj koji se može uspješno liječiti.

Otvoreno razgovaranje s partnerom
Nemojte čekati da vaš partner prvo progovori.

Problemi s erekcijom mogu uništiti samopouzdanje i samopoštovanje vašeg partnera, pobuditi strah, nervozu, otuđenost i depresiju. Sve to može utjecati i na kvalitetu vaše veze. Budite ohrabrujući i pristupite problemu s razumijevanjem.

Pokažite naklonost i ljubav prema partneru

Pokažite naklonost i ljubav prema partneru u svakom trenutku. Iako problem utječe i na vas, budite ljubazni i strpljivi. Male pozornosti poput neočekivanog poljupca, zagrljaja, milovanja ili masaže pomoći će vašem partneru da se opusti i dobije osjećaj da ga ne podcjenjujete i da za vas nije ništa manje muževan. Bit će mu lakše ponovno početi uživati ​​u intimnosti, steći će samopouzdanje i volju da riješi svoj problem.

Ne preuzimajte krivnju i ne pretpostavljajte

Žene se često krive za to što njihov partner izbjegava intimnost i traže nedostatke u svom tijelu. To vam također može uzrokovati manjak samopoštovanja, otuđenost i depresiju, što dovodi do još veće otuđenosti među partnerima. Takvi osjećaji često su neutemeljeni, a pravi razlog za izbjegavanje intimnosti je erektilna disfunkcija. Otvoreni razgovor je stoga za oboje jednako važan.

Vrlo je važno da muškarac koji ima problema s erekcijom što prije razgovara o svojim problemima i ne oklijeva potražiti pomoć. Osobni liječnik može utvrditi uzrok i započeti liječenje točnim i povjerljivim razgovorom, pregledom i nekim jednostavnim istragama. Ako su problemi kratkotrajni, mogu se brzo riješiti pravilnim liječenjem. Liječnik će propisati jedan od inhibitora fosfodiesteraze tipa 5 (npr. Sildenafil) koji potiče erekciju. Važno je napomenuti da je za uspješno djelovanje lijeka potrebna stimulacija.

Filip

Filip