Detoksikacija jetre

3 savjeta za detoksikaciju jetre

Jetra obavlja 500 različitih funkcija, teži oko 3 kg i može regenerirati i održavati tijelo čistim od otrova. Ovaj vrlo važan, ali često zanemaren organ je od ključne važnosti za naš organizam. Preuzimanje tako važne uloge u osiguravanju njegovog zdravlja pomoći će vam da krenete na put prema dugom i sretnom životu.

Glavna uloga jetre je filtriranje krvi koja dolazi iz probavnog trakta i vraća se ponovno u tijelo. Jetra je također u velikoj mjeri odgovorna za razgradnju stvari koje uđu u tijelo. Na primjer, kemikalije, lijekovi, otrovi, čak i alkohol. Loše navike itekako mogu utjecati na jetru i učiniti je umornom, preopterećenom i tromom. Ako se tako osjećate, vašoj jetri bi moglo trebati čišćenje, a vašoj prehrani i navikama možda je potrebna revizija. Održavanje zdrave jetre prirodnim lijekovima idealno je za promicanje dobrog zdravlja.

Revizija hrane
Ako smatrate da je vrijeme za čišćenje jetre, prvo napravite reviziju hrane.

Ako mislite da je vaša jetra umorna i da zaslužuje odmor (vjerojatno zaslužuje!), pogledajte 3 savjeta za detoksikaciju jetre.

1. Smanjenje unosa toksina u tijelo

Prestanite koristiti parfeme,duhan i jaka sredstva za čišćenje. Zatim prestanite koristiti namirnice koje unosite u organizam, a mogu štetiti jetri – alkohol, dim, pesticidi, nefiltrirana voda, konzervansi. Izbacite ​​hranu koja može opteretiti vašu jetru, prerađenu hranu, šećer, nezdrava ulja, genetski modificirane organizme i crveno meso.

2. Povećajte unos tekućine

Tako ćete ostati hidratizirani, to će vam pomoću u čišćenju jetre od toksina i pomoći u detoksikaciji jetre. Zeleni čaj je također dobar za hidrataciju i pomaže pri izbacivanju toksina, on sadrži antioksidanse koji su korisni za detoksikaciju jetre. Zeleni čaj je vrlo popularan u cijelom svijetu. Mnoge drugi dobrobiti za tijelo uključuju borbu protiv raka, sindroma iritabilnog crijeva i dijabetesa.

3. Dijeta za detoksikaciju

Uključivanje ovih namirnica može ubrzati proces detoksikacije jetre:

  • Agrumi: Prepuni antioksidansa, voće poput limuna, limete i grejpa bitan je dio dijete za čišćenje jetre. Oni mogu pomoći u uklanjanju toksina i pospješiti rast enzima koji su jetri potrebni za obavljanje mnogih poslova.
  • Lisnato povrće: lisnato zeleno povrće poput kelja i špinata glavna je namirnica u svakoj prehrani, a posebno u jetri. Oni nude mnoge bitne hranjive tvari i mogu pomoći u apsorpciji toksina.
  • Cikla: Također prepuna antioksidansa, cikla može pomoći u detoksikaciji jetre.
  • Avokado: autohtona namirnica, avokado može pomoći u izvlačenju toksina iz tijela.

Bez obzira jedete li ove namirnice odvojeno ili ih kombinirate za maksimalan učinak detoksikacije, sve one su neophodne za čišćenje jetre i sadrže snažne antioksidanse koji pomažu u ispiranju toksina koje inače obrađuje vaša jetra.

Najbolji dio detoksikacije kod jetre je da se proces neće morati dugo provoditi. Možda ćete vidjeti oglase za čišćenje jetre od sedam ili 21 dana ili tri mjeseca, ali čak i tri dana detoksikacije dovoljna su za zdravu jetru. Ako uživate u svakodnevnoj dijeti za čišćenje jetre i izbjegavate štetne toksine, ne morate brinuti o uštedi vremena za detoksikaciju jetre. Sve namirnice spomenute u dijeti za čišćenje jetre izvrsne su svakodnevnu konzumaciju.

Dakle, ako ste umorni, spori, imate višak masnoće, možda je vrijeme da svojoj jetri priuštite odmor i napravite detoksikaciju jetre. Uz nekoliko jednostavnih promjena načina života, možete imati jetru koja funkcionira bolje nego ikada!

Filip

Filip